Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Κ Α Π Ρ Ο Σ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ


 

Σύντομο ιστορικό της επιχείρησης:
Η επιχείρηση ξεκίνησε ως ατομική από τον κύριο Κάπρο Χαράλαμπο, γεωπόνο από το 1972, διακινώντας φυτοφάρμακα, σπόρους, λιπάσματα και μηχανήματα στους παραγωγούς της επαρχίας Θηβών. Από το 1986 μετατράπηκε σε Ετερόρρυθμη Εταιρία ενώ το 1990 δημιουργήθηκε η ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΠΡΟΣ Κ ΣΙΑ ΕΕ . Το 1998 η εταιρία μετατράπηκε σε Ομμόρυθμο και μέτοχοι της επιχείρησης έγιναν οι Κάπρος Χαράλαμπος και Κάπρος Δημήτριος κατά 50% .Το 2016 λόγω συνταξιοδότησης του Κάπρου Χαράλαμπου το 100% της επιχείρησης πέρασε στον Δημήτριο Κάπρο. Το2003 η επιχείρηση μετακόμισε σε εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας των μετόχων συνολικής έκτασης 900 τμ. σε χώρο 5 στρεμμάτων στο 1ο χλμ. Θηβών Χαλκίδος όπου και βρίσκετε έως και σήμερα.

Όραμα επιχείρησης: Όραμα της επιχείρησης αποτελεί η διατήρηση της ποιότητας των συμβουλών της και των παρεχομένων υπηρεσιών της εν γένει, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και τη διατήρηση της κουλτούρας της στις σχέσεις της με όλες τις ομάδες συμφερόντων και κυρίως με τους πελάτες της (σύναψη μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με πελάτες και προμηθευτές).

Αποστολή εταιρείας: Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον κλάδο των πωλήσεων γεωργικών εφοδίων και εξοπλισμών και η αποστολή της συμβαδίζει με το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της. Συγκεκριμένα, η αποστολή συνοψίζεται ως εξής: «Βασική επιδίωξη μας είναι η πώληση στην Ελληνική αγορά, ποιοτικών και οικονομικών γεωργικών εφοδίων με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ανταπεξέρχονται στις ανάγκες του παραγωγού". Η παραπάνω διατύπωση αποτελεί την κύρια αποστολή της επιχείρησης, ωστόσο υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό σημείο το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου στην πρόταση της αποστολής αλλά προκύπτει από τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης. Πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία και επομένως και στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα παίζει ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων. Η εταιρεία διαθέτει τη φήμη ότι με την πολύ μεγάλη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει, η παραλαβή των κατάλληλων εφοδίων γίνεται πολύ γρήγορα από τους πελάτες. Επομένως, η γρήγορη παραλαβή των εφοδίων από τους πελάτες θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μέρος της πρότασης αποστολής της επιχείρησης.


Σκοπός της επιχείρησης είναι:

Η εμπορία Γεωργικών Φαρμάκων, πολλαπλασιαστικού υλικού (σπόροι – φυτά)
Η εμπορία Γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων
Η Αντιπροσώπευση Οίκων του Εσωτερικού και Εξωτερικού σχετικών με τα ανωτέρω

Κύριες Αξίες και Φιλοσοφία :
Η επιχείρηση έχει αναπτύξει συγκεκριμένους κανόνες για τον τρόπο δράσης της, με στόχο να καθίσταται ιδιαίτερα ανταγωνιστική έναντι άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.

Οι κύριες αξίες βασίζονται στους ακόλουθους βασικούς άξονες:

  • Καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους προμηθευτές και τους πελάτες της.
  • Άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη ώστε να παραμείνει πιστός
  • Ως απόρροια του παραπάνω, προσέγγιση νέων πελατών μέσω word of mouth
  • Επικοινωνία της κουλτούρας και της φήμης της εταιρείας
  • Έμφαση στην ποιότητα των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων και λιπασμάτων που διαθέτει και στη διαφοροποίηση τους όσον αφορά στο τρόπο δράσης τους και την αποτελεσματικότητα τους, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


Ανάλυση επιχειρηματικής δραστηριότητας – περιγραφή αγοράς δραστηριοποίησης:

Στην νέα έδρα της επιχείρησης διευρύνθηκε αρκετά ο κύκλος εργασιών της, μέσω της χονδρικής πώλησης λιπασμάτων, μηχανημάτων, εξαρτημάτων αρδευτικών συστημάτων και γεωργικών μηχανημάτων και της αντιπροσώπευσης γεωργικών ελκυστήρων.

Η επιχείρηση είναι επίσης και αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας γεωργικών μηχανημάτων για την συγκομιδή κρεμμυδιού και πατάτας της εταιρίας IMAC.

Η επιχείρηση έχει τις απαραίτητες άδειες για πώληση γεωργικών φαρμάκων από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και άδειες πώλησης λιπασμάτων και σπόρων από το ΚΕΠΠΥΕΛ.Η επιχείρηση συνεργάζετε με όλες τις γνωστές στην Ελλάδα εταιρίες χονδρικής πώλησης φυτοφαρμάκων, ελληνικών αλλά και πολυεθνικών, όπως τις Syngenta, Bayer, BASF, Du Pont, Nufarm, Agriphar, Sipcam, FMC από τις πολυεθνικές αλλά και τις ΕΛΛΑΓΡΕΤ, Κ & Ν ΕΥΘΥΜΙΑΘΗ, AGROLOGY ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ και άλλες, από τις ελληνικές.

Οι βασικές της συνεργασίες με εταιρίες χονδρικής πώλησης λιπασμάτων είναι με τις εταιρίες Δ & Σ ΓΑΒΡΙΗΛ Κ ΣΙΑ ΕΠΕ, ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, FERTIKOM, MEDILCO, HORTILAND, ΛΥΔΑ, EUROCHEM ενώ πωλούνται σπόροι των εταιριών ΦΥΤΡΟ, HAZERA ΕΛΛΑΣ, SYNGENTA, ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ, GEOSTORE AE και άλλες.
Υπάρχει μεγάλη συνεργασία με εταιρίες γεωργικών μηχανημάτων και αρδευτικών εξαρτημάτων όπως η TERRA AE, η ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ , PIPELIFE, COMMERPLAST ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ, Κ & Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ και άλλες.
Δημήτριος Κάπρος Γεωπόνος BSc, PDip, MPhil